Nyitókép forrása: topky.sk

 

A Smerhez közeli Pravda szlovák napilapban rendszeresen szakértőként megkérdezett Ján Baránek „politikai elemző” szerint nem csak az SNS-nek, a Smernek is jól jönnének az előrehozott választások.

 

A kulisszák mögött arról beszélnek, hogy a Smer szeretné elkerülni, hogy jövő tavasszal zajlódjanak a parlamenti választások. Erre több okuk is, többek között a Kuciak-gyilkosság évfordulója, amely épp a választási kampány idejére esne. Az is szóba került már a sajtóban, hogy akár már idén ősszel urnákhoz járulhatunk – sorrendben ez lenne a harmadik választás idén.

 

Ján Baránek szerint nagyon úgy tűnik, hogy az SNS előrehozott választásokat akar.

  hirdetes_300x300   

 

„Az SNS utolsó kijelentése egyáltalán nem arról tanúskodik, hogy le akarják nyugtatni a kedélyeket. Az SNS a törvényi döntésképességgel egyáltalán nem rendelkező Koalíciós Tanácsot a kormány fölé helyezte, ami rossz jelzésértékkel bír. Kiejelentéseik teljes mértékben rendszerellenesek, aránytalanok, nem helyénvalóak és lealacsonyítóak. Ez Pellegrinivel szemben megengedhetetlen retorika”

 

véli Baránek, aki arra számít, hogy a Most-Híd próbálja visszafogni az indulatokat, mert neki van a legtöbb veszenivalója.

 

„Az egész [Smer-SNS vita], ami történik, értelmetlen, nekem úgy tűnik, mintha csak okot keresnének az előrehozott választásokra. Nagyon fontos lesz, hogyan reagál majd erre Pellegrini és Fico”

 

fogalmazott.

 

Pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!