Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Robert Fico smeres pártelnök a Koalíciós Tanács ülését követő sajtótájékoztatón Peter Pellegrini kormányfő korábbi kijelentéshez csatlakozva szintén elutasítja az előrehozott választások lehetőségét.

 

„Tudom, hogy az újságírók a vér szagát szeretik, de mi ezt nem adjuk meg nekik. Nem látom semmilyen okát az előrehozott választásoknak. A politikusok felelőssége haladni tovább, amit tapasztalhattunk a mai ülésen is. (…) Ki kellene töltenünk a választási időszak egészét”

 

fogalmazott a Smer elnöke. A mai Koalíciós Tanács ülésén több kulcsfontosságú kérdést a kormánypártok későbbi tárgyalásra halasztottak, valószínűleg valamikor májusban vitáznak majd újra az SNS-féle adócsökkentési tervekről, a Smer médiatörvény-módosításáról (a politikusok külön válaszadási lehetőségének visszavezetéséről).

 hirdetes_400x285  

 

Fico állítja, hogy kormánykoalíció stabil, bár a hétvégén Pellegrini és Andrej Danko, a szlovák nemzetiek elnöke a sajtón keresztül egymásnak estek, az SNS végül jelezte a kormányfőnek, hogy a véleménye számukra semmit sem számít, mert Fico a pártelnök.

 

Az SNS javaslatán kívül a koalíciós egyezség értelmében nem kerül a parlament elé egyelőre a Most-Híd adóbónusz növeléséről szóló javaslata sem.

 

Robert Fico ismételten nem válaszolt a Bonaparte lakáskomplexumban lévő lakásával kapcsolatos kérdésekre.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!