Nyitókép forrása: napalete.sk

 

A koalíciós pártok vezetői és képviselői a parlament épületében tárgyalnak a koalíciót érintő vitás ügyekről. Van belőlük bőven. Az elmúlt hetekben egyre fokozódott a feszültség a Smer és az SNS között, Pellegrini pedig a múlt pénteken elismerte, hogy az előrehozott választások lehetősége sem kizárt. Az SNS sem zárkózik el tőle.

 

Kedd délelőtt elkezdődött a koalíciós tanács ülése, amelyen számos, koalícisó feszültséget okozó témát kell megtárgyalni a kormánypártok képviselőinek. A hétvégén Peter Pellegrini (Smer) kormányfőre nézve elég megalázó megjegyzést tett az SNS. A szlovák nemzetiek nyilatkozatban jelezték a kormányfőnek, hogy az ő véleménye lényegtelen, számukra az a mérvadó, amit a Smer elnöke, vagyis Robert Fico mondd.

 

Nem csak az amerikai védelmi megállapodás lesz téma. A Smer és az SNS nem ért egyet többek között Andre Danko adócsökkentési terveivel sem, amit Pellegrini a TA3 hírtelevízió műsorában élesen kritizált.

 hirdetes_810x300  

 

Hasonlóképpen nincs közös nevező a kormánypártok körében arról, hogy mely alkotmánybíró-jelölteket támogatják majd a parlamenti szavazáson. 18 nevet kellene karikázniuk.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!