Igor Matovič ellenzéki képviselő közösségi oldalán tegnap nyilvános felhívással fordult a Főügyészhez, hogy váltsa le helyettesét, Peter Šufliarskýt, a vizsgálati fogságban levő Marian Kočnerral való közeli kapcsolata miatt.

 

Az OĽaNO vezetője ma délelőtt 10.20-ig adott időt a Főügyésznek, ellenkező esetben közzéteszi a főügyész-helyettes és Kočner közti kommunikációváltás első csomagját.

 

Mivel felhívása érdemi reakció nélkül maradt, Igor Matovič ígéretéhez híven 10.30-kor kezdődött sajtótájékoztatóján konkrét bizonyítékokkal állt elő. Ezek szerint az elmúlt években a Főügyészség második embere és Kočner között 2017 második felében összesen mintegy 430 sms-üzenet történt. Ezek elmondása szerint a  Šufliarsky által eddig beismerteken kívül jóval közelebbi kapcsolatról tanúskodnak, ami diszkvalifikálja őt pozíciója további betöltésében.

 

 hirdetes_300x300  

Matovič beszélt arról is, hogy sajtótájékoztatója előtt figyelmeztették őt, hogy ne hozza nyilvánosságra az üzeneteket, ugyanis ellenreakciókra számíthat, amelyek  tönkretehetik őt.

 

Matovič elmondta, hogy 2010-ben ő maga is találkozott Kočnerral annak kérésére, Kočner pedig belpolitikai jellegű információkat adott át neki. Az OĽaNO-s politikus nem tart attól, hogy amennyiben erről hangfelvétel is létezne, az rá nézve terhelő lehet.

 

A sajtótájékoztatón elhangzottakra azonnal maga Šufliarsky is reagált.

 

„Hibát követtem el, amiért elnézést kérek kollégáimtól. Ugyanakkor a Kočnerral való kommunikációm bizonyítékként szolgál az én fizikai meggyilkolásom előkészítésére, és nem függ össze Kuciak meggyilkolásával – fogalmazott a főügyész-helyettes. Egyben visszautasította, hogy politikusok játékaiban vegyen részt.

 

Šufliarsky úgy döntött, hogy a Kočnerral való kommunikációt teljes terjedelmében nyilvánosságra hozza, annak ellenére, hogy ez befolyásolhatja a nyomozás további lefolyását.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!