Belföld

Matovič szerint Šufliarsky 430 sms-t váltott Kočnerral. A főügyész-helyettes válaszol

Matovičot a sajtótájékoztatója előtt figyelmeztették, hogy ne hozza nyilvánosságra az üzeneteket.

Igor Matovič ellenzéki képviselő közösségi oldalán tegnap nyilvános felhívással fordult a Főügyészhez, hogy váltsa le helyettesét, Peter Šufliarskýt, a vizsgálati fogságban levő Marian Kočnerral való közeli kapcsolata miatt.

 

Az OĽaNO vezetője ma délelőtt 10.20-ig adott időt a Főügyésznek, ellenkező esetben közzéteszi a főügyész-helyettes és Kočner közti kommunikációváltás első csomagját.

 

Mivel felhívása érdemi reakció nélkül maradt, Igor Matovič ígéretéhez híven 10.30-kor kezdődött sajtótájékoztatóján konkrét bizonyítékokkal állt elő. Ezek szerint az elmúlt években a Főügyészség második embere és Kočner között 2017 második felében összesen mintegy 430 sms-üzenet történt. Ezek elmondása szerint a  Šufliarsky által eddig beismerteken kívül jóval közelebbi kapcsolatról tanúskodnak, ami diszkvalifikálja őt pozíciója további betöltésében.

Hirdetés(X)

 

Matovič beszélt arról is, hogy sajtótájékoztatója előtt figyelmeztették őt, hogy ne hozza nyilvánosságra az üzeneteket, ugyanis ellenreakciókra számíthat, amelyek  tönkretehetik őt.

 

Matovič elmondta, hogy 2010-ben ő maga is találkozott Kočnerral annak kérésére, Kočner pedig belpolitikai jellegű információkat adott át neki. Az OĽaNO-s politikus nem tart attól, hogy amennyiben erről hangfelvétel is létezne, az rá nézve terhelő lehet.

 

A sajtótájékoztatón elhangzottakra azonnal maga Šufliarsky is reagált.

 

„Hibát követtem el, amiért elnézést kérek kollégáimtól. Ugyanakkor a Kočnerral való kommunikációm bizonyítékként szolgál az én fizikai meggyilkolásom előkészítésére, és nem függ össze Kuciak meggyilkolásával – fogalmazott a főügyész-helyettes. Egyben visszautasította, hogy politikusok játékaiban vegyen részt.

 

Šufliarsky úgy döntött, hogy a Kočnerral való kommunikációt teljes terjedelmében nyilvánosságra hozza, annak ellenére, hogy ez befolyásolhatja a nyomozás további lefolyását.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője. Mindenhez ért. Mindenhez is!

Kövessen minket

Megosztás