Nyitókép: SME

 

Egy lakás ára 300 ezer euró körül mozog. A vállalat a pénz egy részét Kočner lányának fizeti ki.

 

Marian Kočner, a jelenleg börtönben ülő maffiózó-vállalkozó elkezdte vagyonának eladását. A SME napilap információi szerint Kočner Správa a inkaso pohľadávok elnevezésű vállalata február végén három lakást adott el a pozsonyi Óvárosban található Urbanic komplexumban (Temető utca). A komplexumban egy lakása ára 300 ezer euró körül mozog.

 

 hirdetes_300x300  

A napilap információi szerint a vállalat a pénz egy részét Kočner lányának fizeti ki. A komplexumban egy-egy lakást vásárolt meg Michal Kováčik adótanácsadó és testvére, Mária. Kočner az átruházásokkal nem sérti meg a törvényt, ugyanis az ügyészség ebben a vállalatban nem blokkolta le a tulajdoni részesedését.

 

Michal és Mária Kováčik nem más, mint Helena Kováčiková ismert adóhivatalnok gyermeke.

 

„Az Önök által említett lakásvásárlást nem beszélték meg velem a gyerekeim, de nem is volt rá okuk, hiszen mindketten felnőttek, a döntéseiket pedig nem velem vitatják meg“

 

– írta a SME-nek.

 

Kočner már régóta készült erre a tranzakcióra – ezt a SIS egykori elemzőjének, Pavol Forischnak a feljelentése is bizonyítja.

 

Forisch a Kočner és a Penta befektetési csoport ellen folytatott harcáról ismert. Az ügyészségnek azt írta, hogy Kočner az említett lakások eladását tervezni, az üzletet pedig a VÚB fogja finanszírozni, ugyanis ez a bank adott hitelt az adóhivatalnok asszony gyerekeinek a két lakás megvásárlására.

 

Kočner jelenleg börtönben van, a bazini Speciális Büntetőbíróság hétfőn fog dönteni fogságának meghosszabbításáról.

 

Sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!