Nyitókép: imhd.sk

 

Már csak vasárnap estig (március 31.) közlekedik ingyenes a 75-ös városi busz, a 201-es, 202-es, 212-es troli, valamint az X72-es autóbusz.

 

Ezek a vonalak február 18-tól álltak ingyenesen az utasok rendelkezésére. A főváros ezzel a lépéssel is motiválni akarta az embereket arra, hogy a nagy forgalomkorlátozások idején az autó helyett a tömegközlekedési eszközöket vegyék igénybe.

 

 hirdetes_300x300  

Matúš Vallo, Pozsony főpolgármestere március közepén arról tájékoztatott, hogy a Malomligeti utat (Mlynské nivy) és a Prievoz kereszteződést érintő nagy forgalomkorlátozások első hetében nem omlott össze a forgalom. Elmondása szerint ehhez a tavaszi szünet mellett az is hozzájárul, hogy az emberek a tömegközlekedési eszközöket kezdték előnyben részesíteni.

 

A főpolgármester kijelentése szerint a Gagarin utcán a városi tömegközlekedési eszközök háromszor gyorsabban haladnak, az utasok száma pedig 37 százalékkal nőtt ezen a szakaszon. A 201-es és a 202-es trolin a csúcsidőben, vagyis délután 16.00 órától este 19.00 óráig 2569-ről 3524-re emelkedett az utasok száma.

 

A reggeli dugókban – reggel 6.00 órától 9.00-ig – a városközpontban tartó út megközelítőleg ugyanolyan hosszú maradt még úgy is, hogy ezen a szakaszon az autók száma megnövekedett. Ez annak köszönhető, hogy a reggeli csúcsforgalom idején a városi tömegközlekedéssel utazók száma 4971-ről 6020-ra emelkedett.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!