Nyitókép: TASR

 

Jaromír Čižnár főügyész beismerte, hogy nem kapott fenyegető SMS-eket az OĽaNO vezérétől, Igor Matovičtól.

 

A pénteki sajtótájékoztatóján elmondása szerint tévedésből beszélt SMS-ekről, de valójában Matovič médiaüzeneteire és a közösségi oldalán közzétett bejegyzéseire gondolt. Čižnár az emberek megértését kérte, majd hozzátette, hogy szerint Matovič üzenetei a zsarolás jeleit mutatják.

 

  hirdetes_300x300   

„Szeretném tisztázni a dolgokat. Azokat az üzeneteket, amelyeket Igor Matovič képviselő úr a médián és a Facebook-bejegyzésein keresztül küldött nekem, tévedésből neveztem SMS-eknek. A megértésüket kérem, hiszen a sajtótájékoztatón folyamatosan a más személyek között váltott SMS-ekről beszéltem. Ez csupán egy szerencsétlen nyilatkozat volt, és nem feltételeztem, hogy ilyen mértékben visszaélnek majd vele”

 

– jelentette ki a TASR-nek eljuttatott állásfoglalásában Čižnár.

 

Čižnár a saját tévedését Matovič néhány nappal korábbi tévedéséhez hasonlította. Matovič arra a kérdésre, hogyan miként jutott hozzá a nyomozati anyagból származó dokumentumokhoz, azt válaszolta, hogy ősz van és hullanak a levelek, pedig valójában tavasz van.

 

„A médián keresztül közzétett üzeneteken és a Facebook-bejegyzéseken kívül semmilyen más fenyegető SMS-eket nem kaptam Matovič képviselő úrtól”

 

– ismételte el Čižnár.

 

Igor Matovič a pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy rágalmazás miatt feljelentést tesz Jaromír Čižnár főügyész ellen. Az ellenzéki politikus szerint Čižnár azzal vádolta meg őt, hogy a fenyegető SMS-eket küldött neki a Marian K.-val kommunikáló Peter Šufliarsky főügyész helyettes leváltásával kapcsolatban. Matovič szerint a főügyésznek távoznia kellene a funkciójából, mert nem tudja ellátni a hivatalát, és része annak a rendszernek, ami miatt az emberek nem bíznak az ügyészségben.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!