Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

A Smer nem tudta megszerezni államfőjelöltje számára az elnöki posztot, ezért el kell ismerni, hogy a választásokat – becsülettel bár – de elvesztette – mondta Peter Kažimír (Smer) pénzügyminiszter, aki hozzátette, hogy nem ért egyet a Smer nyilatkozatával, miszerint a párt „megerősödve került ki“ az elnökválasztásból.

 

Kažimír a fegyelmezett smeresekhez képest igencsak élesen fogalmazta meg véleményét:

 

„Hogyan erősödhetett volna meg az ország legerősebb politikai pártja azon a választáson, amelynek kampányidőszakában nem is közeledhetett saját jelöltjéhez, nehogy kárt okozzon neki. Az erő egyetlen valódi jele Maroš Šefčovič, aki maga háromnegyed millió szavazatot szerzett Szlovákia minden sarkából”

 

 hirdetes_300x300  

írja Kažimír, aki szerint nem elég, ha a Smer csak a kevésbé jelentő ellenzékkel méri össze magát. Azt írja, hogy a pártnak meg kellene állítania a közvélemény támogatásának csökkenését.

 

A Smer Čaputová győzelmi beszéde után gratulált a megválasztott elnöknőnek, majd kijelentette, hogy szemben az ellenzékkel megerősödve került ki a választásokból. Maroš Šefčovič veresége elismerésekor kétszer is hangsúlyozta, hogy szerinte a Smer támogatása nélkül nem jutott volna be a második körbe. Ettől függetlenül tény, hogy a Smer hatalmas távolságot tartott az elnökjelöltjétől, mert attól tartottak, hogy több kárt okoznak támogatásukkal, mint hasznot.

 

Kažimír kritikája egyébként azért is érdekes, mert a jelnlegi pénzügyminisztert már kinevezték a nemzeti bank elnökének, így hamarosan bűcsút int a miniszteri posztnak. Sok veszteni-valója tehát nincs, még ha ki is vívja szavaival Robert Fico pártelnök rosszallását.

 

Körkép.sk, Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.