Nyitókép: Deník.cz

 

Az olasz rendőrség több mint négyszáz telefonhívást jegyzett fel a Kormányhivatal egykori alkalmazottja, Mária Trošková és Antonino Vadala, jelenleg rács mögött ülő olasz vállalkozó között.

 

A telefonhívásokra abban az időben került sor, amikor Trošková a smeres Viliam Jasaň asszisztense, majd Robert Fico volt kormányfő állami főtanácsadója volt.

 

 hirdetes_300x300  

Az olasz nyomozók szerint Vadala az olasz rendőrség ügynökének azt állította, hogy élénk kapcsolatot ápolt a szlovákiai magas beosztású személyekkel. Továbbá Vadala azt is közölte, hogy megvásárolta a szlovákiai titkosszolgálat főnökét – az olasz RAI televízió felfedezéseire a SME napilap hívta fel a figyelmet.

 

A szombati híradóban elhangzó híreket Maria Grazia Mazzola olasz oknyomozó újságíró tette közzé a velencei ügyészség nyomozására hivatkozva. Mazzola kijelentését a velencei ügyész, Bruno Cherchi is megerősítette.

 

A La Repubblica olasz napilap szerint az olasz ügyészség azt is megállapította, hogy 2012-ben Vadala Robert Fico akkori kormányfővel is folytatott telefonbeszélgetést.

 

SME.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!