Nyitókép: Aktuality.sk

 

A tőketerebesi (Trebišov) 21. gépesített zászlóalj gyakorlóterén hétfőn veszi kezdetét a tartalékos katonák kiképzése. Az elkövetkező két hétben elsősorban a taktikai kiképzésre fektetik a hangsúlyt – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Danka Capáková, a védelmi minisztérium szóvivője.

 

A tőketerebesi gyakorlótéren kívül a lesti kiképzőközpontban is fognak gyakorlatozni a katonák. Ezt követően május 20-tól május 31-ig, utána pedig június 10-tól június 21-ig Rozsnyón, Szereden, valamint a Farkaspetőfalva-Garamszegen lévő központban terveznek sugárzás- és vegyvédelmi gyakorlatokat.

 

  hirdetes_300x300   

Capáková elmondása szerint azok a tartalékosok katonák, akik a kiképzés 75 százalékát abszolválják, 600 eurós évi járulékot kapnak, a munkaviszonyban lévők pedig a fizetésük alapján megállapított összeget.

 

Ezenkívül megtérítik az összes résztvevő úti költségét a lakhelyéről a kiképzés helyszínére. A magánvállalkozóknak szintén költségtérítés jár, ugyanis a védelmi minisztérium megtéríti a jövedelemadójukat. A védelmi minisztérium a gyakorlat idejére az egészségügyi és a szociális járulék fizetését is átvállalja.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!