Nyitókép forrása: webnoviny.sk

 

Peter Pellegrini (Smer) kormányfő ma egyértelműen Peter Kažimír (Smer) hamarosan leköszönő pénzügyminiszter oldalára állt. Kažimír az első politikus volt a legnagyobb kormánypárt soraiban, aki a Smer hivatalos álláspontjával szembehelyezkedve kijelentette: igenis veszteséget szenvedtek az államfőválasztásokon, és át kellene értékelni a párt helyzetét.

 

„Egyenesen és nyíltan kell kiértékelnünk a történéseket és azt, hogy mindez mit jelent a Smer számára. Intenzívebben kellene tárgyalnunk a párton belül, fel kell tárnunk az okokat és beszélnünk kell arról, mit tegyünk a továbbiakban, hogy megőrizzük pozíciónkat, mint a legnagyobb szlovákiai párt”

 

fogalmazott Pellegrini. A kormányfő szerint a Smernek reagálnia kell:

 

 hirdetes_300x300  

„Már 20 éve vagyunk a politikában és nem hihetjük azt, hogy ez így marad anélkül, hogy fejlődnék, változnánk”

 

mondta. A Smer hivatalos álláspontja szerint a párt nem szenvedett vereséget az államfőválasztáson, amelynek második fordulójával jelöltjük, Maroš Šefčovič alulmaradt Zuzana Čaputová balliberális jelölttel szemben. Ehelyett úgy vélik, hogy csak az ellenzék mutatta meg gyengeségét, a Smer pedig megerősödve került ki a párharcból.

 

Pellegrini szerint Kažimír – szakítva a Smerben eddig uralkodó elképesztő pártfegyelem hagyományaival – vitaindítónak szánta kijelentéseit.

 

A teljes képhez azt is tudni kell, hogy az AKO szombat késő este közzétett felmérése szerint Peter Pellegrini Andrej Kiska után a második legmegbízhatóbb politikus. A válaszadók több mint 50 százaléka tartja megbízhatónak, miközben Robert Fico a felmérésen utolsóként szerepelt, 20 százalékkal.

 

Kažimír szerint a Smer nem erősödik, el kéne ismernie a vereséget

 

Körkép.sk, Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!