Nyitókép forrása: teraz.sk/tablet tv

 

Az MKP egész napos hallgatás után egy facebook-bejegyzésben cáfolta, hogy bármely párttal koalíciós tárgyalásokat folytatna. Ahogy arról mi is beszámoltunk, Csáky Pál, az MKP EP-képviselője, egykori pártelnök a TASR-nek adott online tévés interjújában felvetette a koalíció lehetőségét. Az MKP szerint a TASR szerkesztője némileg elferdítette a mondottakat, és szó sincs erről. A beszélgetésben ténylegesen az hangzott el, hogy

 

„Egyelőre csak Matovič úrtól kaptunk megkeresést, amit üdvözlünk, ez elegáns lépés. Azonban mindkét párt számára érzékeny lenne egy magyar és egy szlovák párt által alkotott koalíció. Több szlovák párt és az MKP koalíciója lenne a jó, ahol garancia van rá, hogy nem vesznek el a kisebb pártok szavazatai sem. Ezt megérné átgondolni”

 

Az MKP állásfoglalása (ha a vicces mémmel posztolt szöveget tekinthetjük annak) szerint Csáky csak három lehetőséget vázolt fel a párt jövőjével kapcsolatban. Az egyik „Matovič megkeresése”, a másik a Most-Híddal való szövetségkötés, a harmadik pedig egy 1998-as évben megvalósuló széleskörű jobboldali blokk.

 hirdetes_810x300  

 

 

Mindenesetre az esetleges tárgyalások létét nem tagadta az OľaNO második embere, Veronika Remišová parlamenti képviselő sem, igaz, ő azt a feltételt támasztotta, hogy az MKP tisztázza azokat a vádakat, melyek szerint külföldről finanszírozzák.

 

Csáky interjúja ma reggel jelent meg, de az MKP csak koraeste reagált az „elírásra”. Összefoglalva: Csáky szerint az OĽaNO-val kötött szövetség is egy lehetőség a magyar párt számára, Matovičtól érkezett is „megkeresés”, de az MKP tagadja, hogy koalíciós tárgyalások zajlanának. Az OĽaNO nem tagadta a tárgyalásokat (de nem is erősítette meg), de vannak feltételei.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!