Nyitókép: progresívne.sk

 

Ivan Štefunko, a balliberális Progresívne Slovensko alapítója és pártelnöke lemond. A hírről keddi sajtótájékoztatóján számolt be.

 

Štefunko pártját 2016-ban alapította, és többek között a hétvégén államfővé választott Zuzana Čaputová is a formáció vezetőségében kapott helyet.

 

Štefunko sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a tervezettnél korábbra, május 8-ra összehívott közgyűlésük egyik oka épp az, hogy Čaputová távozott pártjukból, ugyanakkor egyfajta reakciói is a belpolitikai helyzetre, a koalíció felbomlásának reális lehetőségére.

 hirdetes_400x285  

 

Štefunko elismerte, hogy részben egészségügyi problémái miatt mond le.

 

Štefunko arról is beszámolt, hogy a májusi közgyűlésen Michal Truban méretteti meg magát a pártelnöki székért. Mint mondta, tudomása szerint eddig ő az egyedüli jelölt.

 

A Progresívne Slovensko február elején jelentette be, hogy a Spolu-val közösen, koalícióban indul a májusi europarlamenti választásokon, valamint valószínűleg a szlovákiai parlamenti választásokon is. A közvélemény-kutatások eredményei szerint a két pár együtt körülbelül 9-10 százalékos támogatottságnak örvend, melyet tovább növelhet, hogy az ő jelöltjük nyerte meg az államfőválasztást.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!