Nyitókép: DenníkN

 

Levélben fordult a szlovákiai magyar választókhoz az államfőválasztást követően Bugár Béla. A Most-Híd leszerepelt elnöke ebben azoknak a községeknek köszöni meg a rá adott szavazatokat, ahol az államfőválasztás első körében a legtöbb szavazatot kapta.

 

Bugár Béla közvetve egyúttal arról is biztosítja a választókat, hogy nem tervezi politikai visszavonulását. Mi több, úgy fogalmaz, hogy a „az eredmény számomra kötelezettségekkel jár, és további munkára ösztönöz.” A szerkesztőségünk birtokába került teljes levél itt olvasható:

 

Bugár Béla köszönőlevele. Forrás: Körkép.sk

 

 hirdetes_400x285  

A jelek szerint nem számíthatunk tehát arra, hogy a vegyespárt elnöke és napjaink legmegosztóbb szlovákiai magyar politikusa a kudarc után önkritikát gyakorol és visszavonul a közélettől. Korábban azt is nyilatkozta, hogy a következő parlamenti választásokon is marad a párt listavezetője. Kérdés, mennyi esély van így az egyik lehetőségként felmerült magyar-magyar összefogásra a következő parlamenti választások előtt, legyen szó akár rendes, vagy előrehozott időpontban.

 

Mint ismert, Bugár Béla az államfőválasztás első fordulójában csúfos vereséget szenvedett. Az általa szerzett 3,1 százalék még a süllyedő Most-Híd preferenciáinál is kevesebb. A Körképen akkor úgy fogalmaztunk, hogy aki ezek után is a Bugár vezette Most-Híddal közösködne, az nem a felvidéki magyarság érdekeit nézi.

 

Pozsony, 2017. április 26.
Bugár Béla, a Most-Híd szlovák-magyar vegyespárt elnöke (b) és Menyhárt József, a felvidéki Magyar Közösség Pártja (MKP) elnöke kezet fog az õszi megyei választásokon való együttmûködés lehetõségeirõl a két párt vezetõi részvételével tartott megbeszélésén az MKP pozsonyi székházában 2017. április 26-án.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

 

Az MKP jelenlegi elnökének, Menyhárt Józsefnek ez mindenesetre nem jelent problémát. A magyarországi sajtónak néhány hete arról nyilatkozott, hogy nyárig megegyezés kell a Bugár vezette Most-Híddal, „különben nagy baj lesz.” Berényi és Csáky, az MKP két EP-képviselőjelöltje mindenesetre kategorikusan elutasított bármiféle összefogást a Bugár vezette Most-Híddal.

 

A Körképen olvasóinkat is megkérdeztük, mit szólnának Bugár és Menyhárt összeborulásához. A több mint ezer válaszadó véleménye elég világos:

 

Szükség van az MKP és a Most-Híd összefogására a következő parlamenti választások előtt?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.