Nyitókép forrása: dennikN.sk 

 

Marián Kočner, a váltóügy és a Kuciak-gyilkosság főgyanusítottját többek között egy diplomata-útlevél miatt nem engedik ki a rácsok mögül, hogy szabad lábon védekezhessen. Az útlevél szerint Kočner az afrikai Guinea tiszteletbeli konzulja volt Budapesten, Guinea pedig megerősítette, hogy a vállalkozó állampolgársággal rendelkezik náluk – írja a Denník N.

 

A diplomata útlevelet 1999-ben állították ki, 2002-ben 2004 novemberéig hosszabbították meg. A szlovák külügyminisztérium hivatalos közlése szerint nem tudott arról, hogy Kočner tiszteletbeli konzul lett volna. Hozzátette, hogy a szlovák külügy a tiszteletbeli konzuloknak igazolványt állít ki, amely viszont nem rendelkezik az útlevél státuszával.

 

A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium is cáfolta, hogy Kočner Guinea budapesti tiszteletbeli konzulja lenne.

 hirdetes_300x300  

 

A diplomata útlevél Kočner egyik széféből került elő egy házkutatás során. A hatóságok többek között emiatt sem engedték szabadlábon védekezni – nagy volt a szökés lehetősége –, bár voltak súlyosabb indokok is: Kočner cetlikre írt üzenetekkel próbálta befolyásolni a nyomozás, a büntetőeljárás menetét és a tanúkat.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!