Nyitókép: teraz.sk

 

Pozsonyban ma 09.40-től tűzik napirendre a Marian Kotleba vezette ellenzéki politikai párt, az ĽSNS betiltásáról és felszámolásáról szóló döntést.

 

A helyszínen rendkívüli intézkedések léptek életbe, a bíróság székhelye előtt maga Kotleba és a párt szimpatizánsai tüntetnek.

 

A párt betiltását még két éve, 2017 májusában kezdeményezte Jaromír Čižnár Főügyész. A döntésre ma, az Európai Parlamenti választási kampány kezdetén kerül sor.

 hirdetes_810x300  

 

 

Elemzők és politikai megfigyelők szerint nem várható, hogy az állami hatóság betiltaná Kotleba pártják. Az ügy azonban rendkívül jól jön Kotlebáéknak, akik azt ki is használják politikai céljaikra, az áldozat szerepében tetszeleghez.

 

Igor Matovič, az OĽaNO elnöke szerint ez Robert Fico köszönete, amiért a parlamentben legutóbb a nyugdíjplafonról szóló szavazásnál, de más esetekben is, Kotlebáék már többször siettek a Smer segítségére. Az ellenzéki pártelnök véleménye szerint már a következő parlamenti választások után felálló Smer – SNS – ĽSNS – Boris Kollár pártja koalíció körvonalazódik.

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: Marian Kotleba

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!