Nyitókép forrása: Nagyszombat Megye facebook-oldala

 

Április 10-én megtartotta 10. rendes ülését Nagyszombat megye önkormányzata. A tárgyaláson 18 programpont volt napirenden, ezek között szerepelt például a korábban kiírt pályázatok jóváhagyása, ill. a megyei fenntartású múzeumok, könyvtárak, művelődési központok igazgatói posztjaira javasolt személyekről való döntés.

 

A képviselők a szerdai ülésen 750 ezer eurónyi támogatás szétosztását hagyták jóvá különböző polgári társulások, szervezetek és települések között. A sikeres pályázókat a megye hamarosan kiértesíti a döntésről.

 

Egy korábbi döntés értelmében a megyei fenntartású kulturális intézményekben (múzeumok, galériák, könyvtárak, stb.) az iskolaigazgatókhoz hasonlóan 5 évre nevezi ki a kerületi önkormányzat.

 hirdetes_810x300  

 

Az igazgatói posztra jelentkezők meghallgatása március 27 és április 5 között zajlott le. Ennek alapján 7 korábbi és 5 új igazgató kinevezését hagyta jóvá szerdán a megyei önkormányzat.

 

Dunaszerdahelyen a Csallóközi Múzeum Nagy Iván személyében új igazgatót kap. A Csallóközi Könyvtár vezetője Lacza Ilona lesz, aki idáig megbízott igazgatóként működött az intézményben. A Csallóközi Népművelési Központot továbbra is Jana Svetlovská irányítja majd.

 

trnava-vuc.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!