Nyitókép: aktuality.sk

 

A Védelmi és Nemzetbiztonsági Parlamenti Bizottság hétfőn két jelöltet „küldött tovább” Denisa Saková belügyminiszternek, akik közül kiválaszthatja a következő országos rendőrfőkapitányt. A harmadik jelölt nem szerzett elég támogató szavazatot a bizottságtól.

 

Milan Lučanský jelenlegi rendőrfőkapitány 7, Ivan Ševčík prágai rendőrségi attasé 6 szavazatot kapott a bizottság tagjaitól. Korábban mind a ketten voltak főfelügyelők is és közreműködtek a besztercebányai alvilág egykori főnökének, Mikuláš Černáknak nevéhez köthető ügyek felderítésén.

 

 hirdetes_300x300  

A belügyminisztérium Felügyeleti Szolgálati Hivatalának igazgatói posztjára a bizottság csak Adrián Szabót, a hivatal jelenlegi igazgatóját javasolták. A hivatal feladata, hogy lefülelje és kivizsgálja a fegyveres biztonsági erők kötelékében dolgozók által elkövetett bűncselekményeket, hogy ellenőrizze, a rendőrök betartják-e munkájuk során a törvényeket.

 

A hivatal vezetője a mindenkori kormánynak felel, posztjára a kormány nevezi ki a belügyminiszter javaslatára. A hivatal igazgatóját felvételi eljárás során választják ki, kinevezése függ a Védelmi és Nemzetbiztonsági Parlamenti Bizottság javaslattételétől.

 

aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!