Nyitókép: Bratislava.sk

 

Pozsony főpolgármestere, Matúš Vallo mai sajtótájékoztatóján ismertette Pozsony új parkolási politikáját.

 

Pozsonyban az új parkolási rendszer 2020 második felében léphet érvénybe. A parkolásért nem fog kelleni fizetni az összes városrészben, kihatással pedig a fővárosi autók ötödére lesz.

 

 hirdetes_400x285  

A magisztrátus négy fizetős parkolási zóna kialakítását tervezi, ahol az autósoknak 0,50 centtől 2 euróig terjedő összeget kellene fizetniük egy órányi parkolásért.

 

A rezidens lakosoknak az első autójukra 49 euróért, a másodikra 150 euróért, míg a harmadikra 500 euróért válthatnak ki parkolókártyát egy évre.

 

A kiváltott kártyával a gépkocsi tulajdonosa ingyenesen parkolhat a saját zónájában, a város más részein pedig két órát állhat ingyen. A parkolókártyához 100 ingyenes óra is jár, ami annyit jelent, hogy ha valakihez látogató érkezik, akkor a vendégnek nem kell fizetnie a parkolásért.

 

Azoknak a pozsonyiaknak, akik a saját garázsukban, udvarukon vagy magánterületen parkolnak, nem kell semmit sem fizetniük a városnak. Ha viszont igényt tartanak a kártyával járó ingyenes parkolási lehetőségre a látogatók, vendégek számára, akkor egy évre szimbolikus összegért  – tíz euróért –  vásárolhat parkolókártyát.

 

A fővárosban kialakított négy parkolási zónán belül minden bizonnyal az Óvárosban parkolhatnak majd a legdrágábban (2 euró/óra) azok az autósok, akiknek nem Pozsonyban van az állandó lakhelyük. A városközponttól kifelé haladva azonban egyre olcsóbb lesz a parkolási díj.

 

A parkolásért reggel 8.00 órától este 20.00 óráig kell majd fizetni.

 

Bratislava.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!