Nyitókép forrása: youtube.com/reprofotó

 

Peter Kažimír (Smer) pénzügyminiszter csütörtök délelőtt benyújtotta lemondását Andrej Kiska köztársasági elnöknek. A pénzügyi tárca irányítását átmenetileg Peter Pellegrini (Smer) kormányfő vette át.

 

Kažimír júniustól a Slzovák Nemzeti Bank elnökeként tevékenykedik tovább. Várhatóan húsvét után Pellegrini a pénzügyminisztérium irányítását átadja Ladislav Kamenickýnek, aki Pellegrini és Robert Fico pártelnök megállapodása szerint kerül majd a miniszteri posztra. A döntést még a Smer elnökségének is jóvá kell hagynia.

 

Andrej Kiska Kažimír lemondónyilatkozatának ünnepélyes átvételekor mondott beszédében kiemelte, hogy Kažimír miniszterelnök hivatalba lépésekor relatíve magas volt a munkanélküliség, most pedig történelmi mélyponton van. Hasonlóképp pozitívan értékelte Szlovákia történetének első, kiegyensúlyozott költségvetését is tavaly, Kažimír minisztersége idején fogadta el a törvényhozás.

 hirdetes_300x300  

 

Peter Pellegrini kormányfő felé azzal a kéréssel fordult a köztársasági elnök, hogy „nagyon igényes” legyen az új pénzügyminiszter kiválasztásánál. Hangsúlyozta, hogy a Németország gazdaságáról szóló hírek azt jelzik, hogy egy újabb nehéz időszak előtt állhatunk.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.