Nyitókép: TASR

 

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) eljárást indított a Marian Kočner vállalkozó és az egykori főügyész, Dobroslav Trnka közötti beszélgetést rögzítő hangfelvétel ügyében – tájékoztatott az Aktuality.sk. A portál információi szerint a NAKA nyomozója március 19-én hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben.

 

A zsarolás gyanúja, amelyről a rendőrség eredetileg beszélt, egyelőre nem szerepel a nyomozói végzésben – tájékoztatott a portál, majd hozzátette, hogy az üggyel a NAKA keleti egysége foglalkozik a Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) felügyelete alatt.

 

 hirdetes_400x285  

Milan Lučanský rendőrfőkapitány szerint a Kočner és Trnka közötti hangfelvételt a Ján Kuciak meggyilkolását vizsgáló nyomozócsoport biztosította. Az első kiértékelés szerint a hangfelvételnek nincs köze a Kuciak-gyilkossághoz.

 

Lučanský kijelentette, hogy a telje kiértékelés után a hangfelvételt különálló eljárások során, például a Gorilla-ügy vagy a Kuciak-gyilkosság vizsgálatakor is fel lehet használni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!