Nyitókép: MKP Fb-oldala

 

Bár a Körkép.sk ezúttal sem kapott meghívót a Menyhárt József vezette MKP mai sajtótájékoztatóra, közösségi érdekből mégis elmentünk, hogy tájékoztathassuk olvasóinkat.

 

A már  eddig futó három másik petíció után nyolc nappal a mai napon az MKP is meghirdette saját aláírásgyűjtési akcióját. Az EP-választásokra készülő párt célja, hogy 10 ezer aláírás összegyűjtésével tárgyalóasztalhoz kényszerítse az illetékes minisztériumokat a „himnusztörvény“ megváltoztatása érdekében.

 

Papírból felolvasott szövege szerint Menyhárt József elmondta, hogy a párt petíciót indít, „hogy ne pusztán a jelenlegi módosítás legyen eltörölve, hanem előrelépés is történjen ezen a területen.”

 hirdetes_810x300  

 

Berényi József, a petíciós bizottság elnöke, és a párt EP-képviselőjelöltje hangsúlyozta, hogy szeretnék elérni, hogy a belügy, oktatásügyi és kulturális fogadjon bennünket és tárgyaljon velünk a petíciókról és új törvények benyújtásáról, hogy a Szlovákiában élő nemzeti közösségek szabadon használhassák nemzeti szimbólumaikat.

 

„Akik elfogadták a törvényt, azok nem valók a parlamentbe“ – foglalta össze Berényi pártja tapasztalataiként a választópolgárok véleményét.

 

Kép: MKP Fb-oldala

 

A Körkép.sk kérdésére, hogy ez mit jelent Menyhárt József korábbi szavainak értelmében, miszerint nyárig ki kell egyezni a Most-Híddal, különben baj lesz, az MKP elnöke megerősítette, hogy a magyar egység érdekében továbbra is a Most-Híddal való tárgyalást szorgalmazza.

 

Szükség van az MKP és a Most-Híd összefogására a következő parlamenti választások előtt?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

Berényi szerint céljuk nem ellenpetíció indítása, és mindenkit ara buzdítanak, hogy az eddigieket is írják alá. Kérdésünkre, hogy a részükről ez már megtörtént-e, nem kaptunk igenlő választ, bár Berényi jelezte, hogy aláírja a Körkép.sk petícióját.

 

Őry Péter a sajtótájékoztatón az aláírásgyűjtést követő gyakorlati lépéseket vázolta.

 

Újságírói kérdésre válaszolva a jelenlévőktől megtudtuk, hogy a petíciós ívek még nem kerültek eljuttatásra a párt struktúráihoz, de Menyhárt szerint a mai világban ez „percek kérdése.“

 

Kép: Az MKP honlapja cikkünk közlésekor. Kép: Körkép.sk

 

Cikkünk megjelenésének idején mindenesetre a petíciós íveket nem találtuk sem a párt honlapján, sem annak közösségi oldalán. A Körkép.sk által kezdeményezett, 8 ezer aláírásnál tartó petícióhoz ITT lehet csatlakozni.

 

A sajtótájékoztatóról készül élő felvételünk itt látható:

 


Körkép.sk/KZS

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.