Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Robert Fico egykori kormányfőnek továbbra is biztosítják a testőrséget. Szerdán, a kormányülés előtt ezt Denisa Saková belügyminiszter erősítette meg a sajtó képviselőinek.

 

„Körülbelül másfél hete volt egy találkozóm a Közjogi Méltóságokat Védő Hivatal igazgatójával és átvettem vele az egyes tételeket és indokokat, amelyek olyan súlyosak, hogy továbbra is biztosítjuk neki (Ficonak – a szerk. megj.) a védelmet”.

 

nyilatkozta Saková.

 

 hirdetes_810x300  

Azokra a kérdésekre, hogy standard eljárás-e ilyen hosszan a posztról való távozás után is igényelni és jóváhagyni a testőri védelmet, a belügyminiszter úgy válaszolt, hogy

 

„amíg léteznek az okok, amelyek ennyire súlyosnak minősíthetőek, akkor lehet, hogy önöknek nem szabványos, de ezek az indokok attól még ott vannak”

 

Saková tavaly szeptemberben jelezte, hogy Fico kérelmét a testőrség biztosításáról jóváhagyta a minisztérium. Az okokat akkor sem akarták felfedni. Annyit árult el csupán, hogy havonta felülvizsgálják a döntést, és amint nem állnak fenn a védelmet indokló körülmények, azonnal megszüntetik a testőrök kirendelését.

 

aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!