Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Andrej Kiska köztársasági elnök megvétózta az oktatásügyi minisztérium pedagógusokról és szakpedagógusokról szóló törvénymódosítását. Az SNS-es tárca javaslata eltörölte volna a tanárok, tanítók és más oktatási alkalmazottak kredit alapú fizetési rendszert, ennek szerepét fokozatosan a „szakmai előmenetelért járó díj” vette volna át.

 

Az újfajta díjazásra azok a pedagógusok lettek volna jogosultak, akik továbbképzéseken vesznek részt, államvizsgát tesznek le (p. idegen nyelvből), speciális képzésben részesülnek vagy módszertani továbbképzést vállalnak. Martina Lubyová (SNS) oktatási miniszter a törvény előterjesztésekor szabadkozott, hogy a egyetlen pedagógus sem esik bevételtől az módosítás miatt.

 

A törvény megpróbálja rendezne a pedagógusok munkaviszonyának egyes, még nyitott kérdéseit. Például, a 65. életévüket betöltő alkalmazottak szerződése abban az évben járna le, amikor ezt a kort betöltik. Iskolaigazgatók esetében a szerződés abban megbízatási ciklusban ér véget, amikor az igazgató elérte a 65 éves kort. A 65 éves vagy ennél idősebb pedagógusokkal a munkáltató legfeljebb egy évre szóló szerződést köthet.

 hirdetes_300x300  

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!