Nyitókép: SITA

 

Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő mindent meg fog tenni azért, hogy egy új állami kórház jöhessen létre Pozsonyban. A szerdai kormányülés után megerősítette, hogy a szakemberekkel együtt minden lehetséges megoldást mérlegelni fog ahhoz, hogy ez a terv minél előbb megvalósulhasson.

 

„Mindent megteszek, amit a törvény, a józan ész és az ország anyagi helyzete megenged ahhoz, hogy Pozsonyban a lehető leggyorsabban egy szép, új kórház jöhessen létre”

 

– mondta.

 hirdetes_300x300  

 

Pellegrini azt is elmondta, hogy az ő érdeke az lenne, ha az új kórház teljes mértékben az állam kezébe kerülne. Más alternatívát ugyanis nem tud elképzelni. Véleménye szerint egy ország nem támaszkodhat egy „magánbefektető jó- vagy rosszindulatára”.

 

A kormányfő azt is elmondta, hogy jövő héten szerdán (április 24-én) egy nagy tárgyalásra kerül sor az összes releváns „játékos” részvételével, beleértve a Penta pénzügyi csoportot is.

 

Jana Cigániková (SaS) parlamenti képviselő azonban nem lát okot arra, hogy az állam a Pentától vásároljon meg egy kórházat. Véleménye szerint az ellenzéki párt inkább egy új állami kórház megépítését kezdeményezné, ami a Pozsonyi Egyetemi Kórházat (UNB) helyettesítené, a konkurens szektor számára pedig versenytársat jelentene.

 

„Két konkurenciaképes csúcskórház jobb, mint egy új kórház”

 

– konstatálta csütörtökön.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!