Nyitókép forrása: a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat fb-oldala

 

Több mint egy millió eurót ruház be a Galántai járásban Nagyszombat megye az elkövetkező időszakban. A hírről a megye magyar nyelvű facebook-oldalán számoltak be.

 

A megye közlése szerint csaknem fél millió eurót fektetnek majd be a Galántai járás közúti infrastruktúrájának felújításába. Ebből az összegből fedezik majd Pusztafödémesen és Taksonyon a vonatkozó útszakaszok, valamint Galántán a vasúti átjáró felújítását.

 

A tavalyi évhez viszonyítva 122 ezer euróval nő a szociális szolgáltatásokra fordított összeg nagysága is a járásban. Idén több mint 400 ezer eurót hagyott jóvá a megyei önkormányzat ilyen célokra, melyből a nemeskosúti, galántai és sopornyai szociális otthonokban történnek majd felújítások.

 hirdetes_810x300  

 

Ugyancsak jelentős összeggel járul hozzá a megye a galántai Honismereti múzeum raktározási gondjait megoldó beruházáshoz. Ebben az esetben 250 ezer euró került jóváhagyásra.

 

Nagyszombat megye – Üléseztek a képviselők, döntöttek a pályázatokról is

 

Nem csak a Galántai járásban újítanak majd utakat

 

Jozef Viskupič megyeelnök egy hete jelentette be, hogy a megye 15 millió eurós kamatmentes hitelt kapott a kormánytól, melyet a megyei önkormányzat is jóváhagyott. Ebből az összegből a megyei fenntartású másod- és harmadosztályú közutakat, hidakat és felüljárókat újíthatják majd fel.

 

A hitel futamideje 10 év, így a megye ez alatt az idő alatt jobban tudja majd beosztani és felhasználni a rendelkezésére álló pénzeszközöket.

 

Viskupič elmondása szerint bár az intézkedés nem rendszerszintű, de egyszeri megoldásként a következő három évben lehetővé teszi majd a legrosszabb állapotban lévő útszakaszok és hidak felújítását.

 

Hogy mely szakaszok kerülhetnek bele a 15 milliós pénzcsomag általi felújításba, egyelőre még nem ismert. A megyeelnök szerint igyekezni fognak, hogy a megye minden járásában a legkritikusabb útszakaszokat helyrehozhassák.

 

Jozef Viskupič megyeelnök, forrás: a megye fb-oldala

 

Ekecsre 4 milliós beruházás érkezik

 

A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat április elején csaknem 4 millió eurót nyert az ekecsi Gyermek és Felnőtt Szociális Szolgáltatások Otthona felújítására, amely a felújítás után 60 szociális szolgáltatást igénylő számára biztosít otthont családias környezetben.

 

A megye korábbi vonatkozó közleménye szerint egy következő lépésről van szó, ahol a megye a már létező intézményei kitagolását támogatja, ezzel természetes, családi környezetet biztosít az ott élők számára.

 

Az EU-s támogatásból 5 családi ház építését támogatja a megye, amelyekben családi környezetben biztosítják majd a szociális szolgáltatásokat. A beruházástól azt várják, hogy növeljék az életszínvonalat és az integráció mértékét az egészségügyileg és mentálisan hátrányos betegeik számára.

 

A projekt előkészületi fázisában a megye már közel 400 ezer eurót ruházott be, minek során megtörtént többek között a földterületek megvásárlása, a projektdokumentációk és egyéb mérnöki dokumentumok kidolgozása.

 

Körkép.sk, trnava-vuc.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!