Nyitókép: TASR

 

Tibor Gašpar egykori országos rendőrfőkapitánynak már 2013-ban információja volt arról, hogy Antonino Vadala olasz vállalkozó Szlovákiában egy „ndrina“-t, vagyis a kalábriai ´ndrangheta maffiaszervezet egyik sejtjét hozta létre. 

 

Az információról az olasz közszolgálati RAI televízió számolt be szombat este. Az esetről készült riportot Maria Grazia Mazzola olasz oknyomozó újságírónő készítette.

 

 hirdetes_300x300  

Gašpar hazugsága

 

Az újságírónő szerint Gašpar hazudott akkor, mikor 2018. március 3-án, néhány héttel Ján Kuciak halála után azt állította, hogy a szlovák rendőrség nem rendelkezett információkkal az olasz maffiáról.

 

Gašpar hazugságát az Europol 2018. március 9-i jelentése is megcáfolja, ugyanis ebben azt írják, hogy az olasz rendőrség már 2013 augusztusában jelezte a szlovák félnek, hogy Vadala létrehozott egy ´ndrinát az országban.

 

Az olasz DIA maffiallenes hivatal a kalábriai a ‘Ndrangheta maffiához közeli emberként tartotta számon Vadalát.

 

Erről tanúskodik a Szlovák Köztársaság római nagykövetsége és a DIA közötti 2013-as kommunikáció is. Az ügyben a két intézmény 2013 márciusa és novembere között négy levelet váltott egymással.

 

Sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!