Nyitókép forrása: sme.sk

 

Marian Kočner, Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolásának feltételezett megrendelője közvetlen információkhoz fért hozzá a rendőrségtől a Kuciak-gyilkosság nyomozásával kapcsolatban – állítja Daniel Lipšic, a Kuciak-család jogi képviselője, aki az Aktuality.sk-nak adott interjút.

 

Lipšic szerint oligarchához közel álló személyektől jutott hozzá információkhoz, konkrétan Bödöréket említette, akiknek „megvannak a saját embereik” a rendőrség berkeiben. Ebben az összefüggésben a média rendszeresen említette Tibor Gašpar egykori országos rendőrfőkapitányt, Robert Krajmert, a NAKA korrupció-ellenes részlegének korábbi vezetőjét és Peter Hraškot, a NAKA korábbi igazgatóját. A Kuciak-gyilkosság után nem sokkal mindegyikük befejezte pályafutását a rendőrségnél.

 

Arról már többször cikkezett a szlovákiai sajtó, hogy Kočner közel állt a Bödör-családhoz, szoros kapcsolatban állt Robert Bödörrel is, akinek apját a Smer mögött álló egyik oligarchaként tartják számon.

 hirdetes_810x300  

 

Norbert Bödört ráadásul kapcsolatba hozták a Kočner által megrendelt megfigyelésekkel, amelyek célkeresztjében újságírók álltak, köztük Ján Kuciak is. A Hospodárske Noviny szlovák gazdasági lap korábbi cikke szerint Bödör a megfigyelések technikai és logisztikai feladatait látta. Többek között információkkal láthatta el a megfigyelőket a célpontok rendőrségi adatbázisa segítségével.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.