Nyitókép: TASR

 

Robert Fico volt kormányfő vallomást tett Andrej Kiska államfő állítólagos zsarolása ügyében – erősítette meg az információt Matej Izakovič, a Pozsonyi Kerületi Ügyészség szóvivője.

 

 „A szóban forgó ügyben kihallgatták Andrej K., Roman K., B. Béla, Peter P. és Robert F. tanúkat. Az ügyben egyelőre nem adtak ki semmilyen eljárási határozatot”

 

– mondta a TASR-nek Izakovič, majd hozzátette, hogy a folyamatban lévő nyomozásra való tekintettel jelenleg nem adhat bővebb tájékoztatást.

 hirdetes_810x300  

 

Kiskát március végén hallgatta ki az ügyben a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA). Daniel Lipšic, Kiska jogi képviselője a kihallgatás után azt mondta, hogy egy standard kihallgatásról volt szó, ahol az államfő leírta a találkozókat a releváns személyekkel, illetve további bizonyítékokat is bemutattak,  amelyek igazolják az államfő vallomását.

 

Fico erre azt reagálta, hogy nem tudja, Kiska mit mutathatott be, mivel nem állnak rendelkezésére semmilyen bizonyítékok.

 

Andrej Kiska államfő még februárban számolt be arról, hogy Robert Fico megzsarolta őt az alkotmánybíró-jelöltek választásával, illetve az Alkotmánybíróság elnöki posztjának betöltésével kapcsolatban. Az államfő úgy véli, hogy a KTAG cég ügyvezető igazgatója ellen indított büntetőeljárás Fico bosszúja azért, mert nem nevezte őt ki az Alkotmánybíróság elnökének. Fico elutasította a vádakat.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!