Nyitókép: TASR

 

Az alkotmányjogi bizottság mind a 24 alkotmánybíró-jelölt jelentkezését jóváhagyta. A jelöltekről május 21-én, a harmadik választás keretén belül fognak szavazni a parlamenti képviselők.

 

A parlamentnek az alábbi jelöltek állnak a rendelkezésére: Pavol Boroň, Katarína Čechová, Ladislav Duditš, Anton Dulak, Libor Duľa, Michal Ďuriš, Dagmar Fillová, Boris Gerbery, Martina Jánošíková, Monika Jurčová, Vieroslav Júda, Eva Kováčechová, Štefan Kseňák, Michal Matulník, Peter Melicher, Soňa Mesiarkinová, Patrik Palša, Edita Pfundtner, Zuzana Pitoňáková, Radoslav Procházka, Peter Straka, Robert Šorl, Marek Tomašovič és Martin Vernarský.

 

 hirdetes_810x300  

A képviselők eddig kétszer szavaztak az alkotmánybíró-jelöltekről, de még mindig nem sikerült megválasztaniuk a kellő mennyiségű jelöltet. Az első szavazáson senkit sem, a másodikon nyolc jelöltet választottak meg, akik közül az államfő három új alkotmánybírót nevezett ki, s ezzel ismét működőképessé tette az Alkotmánybíróság plénumát. Az Alkotmánybíróságon a szükséges tizenháromból jelenleg hét bíró foglal helyet.

 

A koalíció eddig még nem jelentett be választási megállapodását, de valószínűnek tartják, hogy mind a tíz hiányzó jelöltet megválasztják.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!