Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

A legfontosabb szociális intézkedés a koalíciós javaslatcsomagból a szülői támogatás nagyságának növelése lesz, amely a Smer műhelyéből származik – jelentette be Peter Pellegrini (Smer) kormányfő mai sajtótájékoztatóján.

 

Pellegrini elmondása szerint a kormány „150 euróig terjedő” (!) összeggel növelné a szülői támogatás nagyságát „azoknak az anyáknak, akik dolgoznak, és 50 euróval azok számára, akik az anyasági előtt nem dolgoztak”. A szülői támogatás jelenlegi nagysága 220,70 euróhavonta. A szülői támogatás az anyasági támogatás lejárta után jár az egyik szülőnek, míg a gyermek be nem tölti a harmadik életévét.

 

Pellegrini elmondása szerint Smer másik fontos javaslata az alapiskola első osztályában kezdő gyermekek támogatása egyszeri 100 euróval, a taneszközök beszerzéséhez való hozzájárulásként.

 hirdetes_400x285  

 

Pellegrini élesen bírálta Sebastian Kurz osztrák kancellárt, aki szerinte súlyosan túllépte hatáskörét, mikor a mohi atomerőmű befejezésének megakadályozásáról írt tegnapi twitter bejegyzésében. Pellegrini szerint a mohi atomerőmű befejezése kizárólag Szlovákiára tartozik. A sajtótájékoztatón bejelentette,hogy hivatalosan meghívja Mohira Kurzot, mert szerinte az osztrák kancellár még soha életében nem látott élőben atomerőművet.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!