Nyitókép: dennikn.sk

 

Kedden találkozott Peter Pellegrini szlovák kormányfő a Főiskolák Diáktanácsának képviselőivel. A diákok fotóalbumot készítettek a kormányfőnek, mellyel a kórházakban uralkodó áldatlan állapotokra hívják fel a figyelmet.

 

A diákok által készített fotókon az egyes szlovákiai kórházakban található penész látható.

 

„Az egészségügyünk nagyberuházások tanúja” – reagált Pellegrini azzal, hogy épp emiatt a penészt a kórházakban nem lehet tolerálni. A kormányfőből saját bevallása szerint dühöt váltottak ki a látottak, mivel ebben az esetben nem lenne szükség tízmilliókra ahhoz, hogy helyben orvosolják a problémát.

  hirdetes_300x300   

 

„Megerősíthetem, hogy ezek az emberek nem a reklám miatt jöttek, hanem hogy jobbá tegyük a dolgokat és a rossz állapotokat eltüntessük a kórházakból”

 

A kormányfő elítélte a fotókon látottakat, egyúttal jelezte, hogy találkozóra hívja az érintett kórházak vezetőit azzal a céllal, hogy mielőbb eltávolítsák a penészt az intézményekből.

 

„Konkrét kórházakról kaptam fotókat. Megegyeztem a diákokkal, hogy továbbra is küldik majd nekem a képeket nem csak az állami, de a városi és magánkórházakból is”

 

mondta Pellegrini a találkozó után.

 

Valószínűleg nem véletlen, hogy a főiskolások elkészítették ezt a „fekete könyvet”. Néhány héttel ezelőtt Peter Pellegrini a HNClub-ban nyilatkozva azt mondta, hogy ha hatalmában állnak, tisztogatást csinálna az országban, ha egy kórházban penészt látna, akkor rögtön eltávolítaná az intézmény éléről az igazgatót.

 

Magyarázza meg nekem valaki, hogyan lehetséges, hogy a kórházakban penészes a sarok a szobákban. Azt mondtam, én elmegyek a kórházba, de ha találok egy ilyen szobát, a kórházigazgató egy órán belül repül. Egy órán belül. Nekem mindegy, hogy kinek az embere, barátja, unokatestvére, apja. Azonnal megy az utcára. Mert még ő maga is vehetett volna szombaton Primalexet a Baumaxban, hogy lefesse azt a sarkat és eltűnjön a penész.

 

mondta akkor Pellegrini.

 

Peter Pellegrini: Ha lenne elég hatalmam, én itt olyan tisztogatást csinálnék, hogy csak úgy porzana

 

A diákok körülbelül 200 fotót készítettek az ország egész területén található kórházakban. A könyvbe körülbelül a felét tették bele, főleg a fővárosi kórházakból. Lovász Bálint, a Diáktanács elnöke elmondta, hogy az orvostanhallgatók tisztában vannak a kórházakban jelenlévő problémákkal, meg tudják indokolni, hogy miért mennek inkább külföldre dolgozni, de senki sem hallgatja meg őket.

 

„Főleg az egyetemi kórházakból kaptunk fotókat, mivel ott tanulunk, dolgozunk. Megerősíthetem, hogy a legtöbb kép Pozsonyból származik, de ennek az is az oka, hogy itt van a legtöbb kórház.”

 

mondta a találkozó kapcsán Silvia Slopovská orvostanhallgató.

 

hnonline.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.