Nyitókép: Bratislava.sk

 

Pozsony „Ülj le!“ („Sadni si!“) címmel egy új projektet indít el a főváros utcáin.

 

A főváros a világvárosoktól inspirálódva mobil ülőalkalmatosságokat helyez el a városközpontban.

 

 hirdetes_300x300  

A projekttel a pihenések, a közös találkozók, illetve kávézások lehetőségét szeretnék növelni. A városközpontban mintegy 80 asztal és 240 szék kihelyezését tervezik.

 

Hol lehet majd leülni?

 

Az első mobil székeket és asztalokat ettől a héttől kezdődően fogják folyamatosan kihelyezni a Prímás tér (Primaciálne námestie) és a Régi Vásárcsarnok (Stará tržnica) elé.

 

A következő állomás a Duna-parton lesz, ahol a székeket és az asztalokat a Propeller kávézó mellé fogják elhelyezni. A nyári időszak kezdetével az ülőalkalmatosságok folyamatosan kikerülnek majd a Komenský térre (Komenského námestie), a Treskoň utcába (Treskoňova ulica), az SzNF térre (Námestie SNP), illetve a Kő térre (Kamenné námestie).

 

„A szabad ülőhelyfoglalással először New Yorkban és Párizsban találkoztam. Azt szeretném, ha az emberek szeretnék Pozsonyt, és úgy vélem, hogy a szabad helyfoglalás ehhez hozzásegíthet. Bízom benne, hogy ez a koncepció sikeres lesz, és az egész városra ki tudjuk majd terjeszteni“

 

– mondta Pozsony polgármestere, Matúš Vallo.

 

Fotó: Bratislava.sk

 

Egy hely a pihenésre

 

Mivel a székek és az aszalok nem lesznek rögzítve, ezért télen raktárba kerülnek, így a városban nem fognak akadályt jelenteni.

 

 „A szerződés szerint a székek és az asztalok karbantartásáról és raktározásáról a kihelyezett székek és asztalok közelében működő létesítmények fognak gondoskodni. Az ő feladatuk lesz tisztán tartani a köztéri bútorokat, illetve jelenteni a károkat“

 

– tájékoztatott Peter Bubla, Pozsony város szóvivője.

 

A város felhívja a figyelmet arra, hogy nem klasszikus nyári teraszokról van szó, amiket az adott létesítmények, kávézók, éttermek stb. fognak kiszolgálni.

 

 „Ezek a székek és asztalok amiatt lesznek egyediek, hogy a használójuk a saját ételét és italált is elfogyaszthatja rajtuk, kivéve a szeszes italt“

 

– tette hozzá Bubla.

 

Bratislava.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.