Nyitókép: TASR

 

Andrej Danko, a parlament elnöke a második világháború befejezésének tiszteletére tartott csütörtöki moszkvai ünnepi katonai felvonuláson találkozott a legfőbb orosz vezetőkkel, beleértve Vlagyimir Putyin orosz elnököt is.

 

„A Szlovák Köztársaság és Szlovákia polgárainak nevében köszönetet mondtam Putyinak elnöknek azért, hogy a nagyszüleik és szüleik felszabadítottak bennünket. Köszönetet mondtam neki azért is, hogy mi mindent képes megtenni egy párbeszédért, hogy a probléma megoldódjon“

 

– jelentette ki Danko, aki a moszkvai Vörös téren rendezett katonai parádén egyedüli házelnökként vett részt az EU-s tagországok közül.

 hirdetes_300x300  

 

Danko azt is kiemelte, hogy az oroszok nagyon érzelmesen viszonyulnak a fasizmus feletti győzelem napjához, így Szlovákia képviseletét nemcsak a legfőbb politikai képviselők vették észre, hanem gazdasági szféra képviselői is, például a Gazpromé.

 

Danko a Putyinnal folytatott társalgás során azzal viccelődött, hogy az orosz elnök ellátogathatna Szlovákiába, ha az oroszok bekerülnek a jégkorong-világbajnokság döntőjébe.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!