Nyitókép: TASR

 

A parlament médiabizottsága csütörtökön újbóli elfogadásra javasolta az állami jelképekről szóló törvényt. Amennyiben a parlament megtöri Andrej Kiska államfő vétóját, a Most-Híd törvénymódosító javaslatát gyorsított eljárásban fogják tárgyalni.

 

A parlament médiabizottsága csütörtökön újbóli elfogadásra javasolta az állami szimbólumokról szóló törvényt. Ezzel az elnöki vétó megtörését javasolta, miután Andrej Kiska újratárgyalásra visszaküldte a törvényt a parlamentbe.

 

 hirdetes_300x300  

A bizottság egyúttal azt is megszavazta, hogy a parlament gyorsított eljárásban tárgyalja a Most-Híd törvénymódosító javaslatát, amely a más államok himnuszának lejátszására és éneklésére vonatkozó vitatott rendelkezést módosítja.

 

„A bizottság megtörte az elnöki vétót, feltételezem, hogy a parlament is így fog cselekedni. Ezután gyorsított eljárásban elfogadjuk a Most-Híd által beterjesztett törvénymódosító javaslatot”

 

– nyilatkozta Dušan Jarjabek (Smer), a médiabizottság elnöke.

 

Az állami szimbólumokról szóló törvény módosításának részleteit Pfundtner Edit (Most-Híd) igazságügyi államtitkár ismertette a bizottságban.

 

„Az a célunk, hogy pontosítsuk a más államok himnuszának lejátszására és éneklésére vonatkozó törvényi rendelkezést, és ezzel megszüntessük a törvényértelmezési problémákat. Ezzel egyidejűleg módosul annak meghatározása is, hogy mely előírások megszegése miatt szabhat ki bírságot az illetékes járási hivatal”

 

–  mondta Pfundtner a módosítási javaslatról.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.