Nyitókép: TASR/Michal Svítok

 

Háromhavi fizetésének megfelelő pénzbírságot kell fizetnie Andrej Kiska államfőnek a választási kampányának finanszírozásával kapcsolatban – határozott keddi titkos tárgyalásán a parlament összeférhetetlenségi bizottsága.

 

Egyúttal a bizottság lezárta azt az eljárást, amely azzal foglalkozott, hogy Kiska kapott-e pénzügyi támogatást a Kiska Travel Agency (KTAG) cégtől. Kiska az Alkotmánybíróságához fordulhat az ügyben.

 

 hirdetes_810x300  

Az államfő háromhavi köztisztviselői bérét köteles kifizetni azért, mert a vagyoni előnyhöz jutása miatt kötelezettsége keletkezett.

 

 „Andrej Kiska azért kapott bírságot, mert a bizottság tagjainak többsége szerint a 2013-as adóbevallásában nem tüntette fel azt a kötelezettségét, amely azáltal keletkezett, hogy a KTAG finanszírozta a kampányát”

 

– magyarázta Róbert Puci (Smer-SD), a bizottság alelnöke, majd hozzátette, hogy a bizottság ezzel lezártnak tekinti az ügyet.

 

Vladimír Sloboda (SaS), az összeférhetetlenségi bizottság elnöke nem ért egyet a döntéssel.

 

„Ha vagyoni előnyhöz is jutott, az továbbra sem volt megvitatva, hogy azt automatikusan köteles lett-e volna feltüntetni az adóbevallásában”

 

– mondta.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.