Viktor Stromček már nem a Smer pártigazgatója. A pozícióban Ján Richter (Smer) munkaügyi minisztert tavaly váltó Stromček a sajtó korábbi értesülései szerint a múlt héten jelentette be lemondását a Smer vezetőségének.

 

A Markíza meg nem nevezett forrásokra hivatkozva közölte, hogy a Smer egyik erős embere azért adta fel pártbeli pozícióját, mert üzeneteket váltott Marián Kočnerrel, a Kuciak-gyilkosság főgyanúsítottjával.

 

Stromček korábban a most-hidas vezetésű közlekedési tárca államtitkára volt. A 2016-os kormányalakítást követően sokan úgy tartották, hogy a minisztérium valódi feje és döntéshozója nem Érsek Árpád (Most-Híd) miniszter, hanem éppen Stromček.

 

  hirdetes_300x300   

Stromček távozását a pártigazgatói posztról a kormány tőketerebesi kihelyezett ülésén Peter Pellegrini (Smer) kormányfő, és Robert Fico (Smer) pártelnök is megerősítette. Az előbbi szerint személyes okai voltak Stromček távozásának.

 

Sajtóértesülések szerint Kočner és Stromček  a WhatsApp mobilapplikáción keresztül kommunikáltak. Egy 2017 júniusi üzenetváltás során Kočner kezdeményezte a beszélgetést:

 

Kočner: Üdvözlom, Viktor! Szükségem volna abban az ügyben a következő információkra: 1. hol vizsgálják az ügyet (pontosan melyik részlegen), 2. ha lehet, akkor kérném a nyomozó nevét is, 3. ha tudjuk, akkor a felügyelő ügyész nevét is. Ez alapján javaslom a megfelelő jogi képviselőt.

 

Stromček: Marian, először is szeretném megköszönni a segítségét. A kért infót továbbítom,és türelmesen várom a javaslatát. Még egyszer köszönöm, szép napot!

 

Rögtön után egy másik üzenetben megkülte Kočnernek a kért információkat:

 

Stromček: Az ügyet vizsgálja: a pozsonyi körzeti rendőrőrs – Főrév-kelet, Sputnikova 12.2, a nyomozó Vladimír Kimlička, az ügyész Mgr Boris Brenčič, Járási Ügyészség,BA II. Kvetná 13.

 

Kočner: OK, holnap kivetem a hálót”

 

Természetesen Viktor Stromček és a Smer többi képviselője is tagadja, hogy az üzenetváltások állnának a lemondása hátterében. Fico kifejezetten sajnálta Stromček távozását, és elutasított minden spekulációt döntése okaival kapcsolatban. Egyúttal méltatta a Jaguar Land Rover „projektjének lebonyolításában” vállalt szerepéért.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!