Nyitókép forrása: TA3.com/reprofotó

 

Az ellenzék és a sajtó gyűlöletet szít Szlovákiában, amely biztonsági kockázatokban mutatkozik meg – jelentette ki Robert Fico parlamenti képviselő, a Smer elnöke és exkormányfő a TA3 hírtelevízió vasárnapi politikai vitaműsorában. Fico ezzel próbálta magyarázni, hogy több mint egy évvel kényszerű lemondása után még mindig miniszterelnöki színvonalú, adófizetők pénzéből fizetett testőrsége van.

 

Fico szerint ő volt Szlovákia történetének leghosszabb ideig hivatalban lévő miniszterelnöke, és „ha valaki a frontvonalban van, megossza a társadalmat”.

 

„Hagyják annyiban ezt a témát. Vagy vannak kockázatok, és akkor továbbra is együttműködünk a hivatallal (értsd: továbbra is lesz testőrsége – a szerk. megj.), vagy bejelentik nekem, hogy már nem állnak fenn azok a körülmények, amelyek indokolnák ezt az együttműködést”

 

 hirdetes_810x300  

fogalmazott az exkormányfő.

 

Kijelentette, hogy a sajtó gyakran azt ír le, amit csak akar, de később nem adnak teret a „megtámadott politikusnak”, hogy megvédhesse magát. Fico ezzel indokolja azt a törvényt, amely kötelezné a médiát a politikusi válasz közlésére. A Smer elnöke szerint a javaslat több más európai országban is működik. Hangsúlyozta a hozzászólások szabályozásának szükségességét a vitaoldalakon és az interneten.

 

„Én sajnálom, hogy vannak komplexusos idióták, akik az életben semmit nem értek el, 30-35 évesek, még mindig az anyukánál laknak a gyerekszobájukban, és ostobaságokat írogatnak és gyűlöletet szítanak”

 

fogalmazott.

 

Szerinte a kötelező válasz közléséről és a vitaoldalak moderálásáról szóló törvény nem sérti a demokratikus jogokat, mert szerinte a „demokrácia nem káosz, lennie kell valamilyen rendnek”.

 

Ahogy a Smerhez közel álló TA3 hírtelevíziótól megszokhattuk, Fico ismét csak a műsorvezetővel volt kénytelen vitázni.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!