Nyitókép: Polícia SR/Facebook

 

A rendőrség a Facebook oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy a csalók új pénzszerzési módszerrel próbálják átverni az időseket.

 

A csalók telefonon keresztül hívják fel a kiszemelt nyugdíjasokat, majd felajánlják, hogy ingyenesen leellenőrzik a műanyag ablakaik állapotát, illetve szükség esetén meg is javítják azokat.

 

 hirdetes_300x300  

A rendőrség elmondása szerint a fenti eseten kívül továbbra is találkoznak az ún. „unokás“ csalókkal, akik orvosnak adják ki magukat.

 

SENIORI POZOR, JE TU NOVÝ TYP PODVODURodiny a známi, prečítajte tento status svojim starším príbuzným!Páchatelia…

Gepostet von Polícia Slovenskej republiky am Dienstag, 21. Mai 2019

 

A csalók ebben az esetben azt próbálják meg elhitetni az idősekkel, hogy valamelyik hozzátartozójuk közlekedési balesetet okozott, megsérült, vagy kiskorú rokona szenvedett sérülést külföldön (Lengyelországban, Magyarországon, Csehországban).

 

A tettesek leggyakrabban a Western Union szolgáltatáson keresztül utaltatják át a pénzt, de bizonyos esetekben személyesen is elmennek érte.

 

A rendőrség arra kéri a nyugdíjasokat, hogy ne engedjenek be ismeretlen embereket a házukba, ne tartózkodjanak velük kettesben, és semmi esetre se vegyék elő a pénzüket előttük. A csalók rengeteg módszert ismernek az idősek manipulációjára, illetve arra, hogy miként szerezzék meg a gyanútlan nyugdíjasok megtakarítását.

 

Facebook: Polícia SR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!