Nyitókép: SITA/Martin Medňanský

 

A professzionális és az önkéntes tűzoltókat a heves esőzések miatt csütörtök reggelig mintegy 80 alkalommal riasztották – tájékoztatott Katarína Križanová, a Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) szóvivője.

 

„A tűzoltókat legtöbbször – 47 alkalommal – a Zsolnai kerületben riasztották, utána következik Nagyszombat megye, ahol 11 esetben vonultak helyszínre. A Pozsonyi kerületben 9, a Trencséni kerületben pedig 6 alkalommal volt szükség a tűzoltók segítségére. Leggyakrabban a vízfolyásokból és az utakról távolították el a kidőlt fákat és a letöredezett ágakat, emellett az elárasztott pincékből és utcákból szivattyúzták el a vizet“

 

– mondta Križanová.

 

 hirdetes_810x300  

 

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) a heves esőzések és árvízveszély miatt továbbra is figyelmeztetést adott ki az ország északi és északnyugati részére.

 

Forrás: SHMU

 

A kiadós esőkkel kapcsolatban kiadott első- és másodfokú riasztás csütörtök reggeltől egészen péntek reggelig lesz érvényben. Az előrejelzések szerint egyes helyeken 120 milliméternyi eső eshet.

 

A Pozsonyi, Besztercebányai, Trencséni, Nyitrai és Nagyszombati kerületben elsőfokú riasztás van érvényben, ezekben a kerületekben 50–70 milliméternyi csapadékra lehet számítani.

 

TASR/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!