Nyitókép: Nový Čas

 

Silvia Volzová nem kíván részt venni a meggyilkolása előkészítése ügyében folytatódó további bírósági tárgyaláson, mivel aggódik az élete és az egészsége miatt – jelentette ki az ügyvédje, Roman Kvasnica a csütörtöki tárgyalás után.

 

A tegnapi tárgyaláson a gyilkosság előkészítésével kapcsolatban két vádlott vallott: Mikuláš Černák, besztercebányai maffiavezér és egykori társa, Miloš Kaštan.

 

 hirdetes_300x300  

A tárgyalás pénteken (május 24.) folytatódik két további vádlott, Pavol Rusko volt gazdasági miniszter és miniszterelnök-helyettes, valamint Róbert „Kýbel” Lališ, a pozsonyi Sýkora-klán vezérének kihallgatásával.

 

 „Az ügyfelem aggódik az életéért és az egészségéért, mivel folyamatosan olyan információk kerülnek napvilágra, amelyek arról tanúskodnak, hogy milyen módon befolyásolhatták és akadályozhatták a nyomozást”

 

– jelentette ki Kvasnica újságírók előtt.

 

Megkezdődött a gyilkosság megrendelésével vádolt Pavol Rusko pere. A legnagyobb maffiafőnökök is felvonulnak

 

Az ügyvéd a Marian Kočner és a különféle személyek közötti üzenetváltással (SMS) érvelt, ugyanis elmondása szerint ezek az SMS-ek ezt az ügyet is érinthették.

 

Kvasnica már korábban is rendelkezett olyan információval, mely szerint megpróbálták akadályozni a nyomozást, a nyomozati anyagot pedig el akarták venni Lukáš Kyselica nyomozótól.

 

Arra a kérdésre, hogy vajon kérvényezni-e fogja azt, hogy a bíróság foglalkozzon a nyomozás esetleges befolyásolásával, az ügyvéd azt válaszolta: „talán eljött az ideje annak, hogy valaki kihallgassa Kyselica urat, miután feloldották őt a titoktartási kötelezettsége alól”.

 

Marek Para, Pavol Rusko ügyvédje a vádlottak vallomásaival kapcsolatban nem akart bővebben nyilatkozatot adni. Véleménye szerint azzal, hogy a bíróság nem fogadta el a két vádlott beismerő vallomását, bizonyos megfontoltságra intett a vallomások értékelésével kapcsolatban.

 

Pavol Juhás, a Pozsony II Járásbíróság tanácsának elnöke csütörtökön megszakította a pozsonyi büntetés-végrehajtási intézetben szigorú biztonsági intézkedések mellett tartott tárgyalást. Silvia Volzová meggyilkolásának előkészítése ügyében az egyik vádlott Pavol Rusko, a Markíza TV volt igazgatója és Volzová egykori üzlettársa.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!