Nyitókép forrása: euractiv.com

 

Szlovák sajtértesülések szerint Robert Fico smeres pártelnök kiköltözik a Bonaparte luxus lakáskomplexumból. A Trend gazdasági hetilap internetes kiadása szerint már csak rövid ideig bérelhet lakást a épületben.

 

Nem a lelkiismeret, még csak nem is az illendőség viszi rá a Smer első emberét arra, hogy maga mögött hagyja az adócsalásért már elítélt és más ügyekben is gyanúsítottként szereplő Ladislav Bašternák lakáskomplexumát. Az ok sokkal prózaibb: az adócsalás okozta kár miatt államilag lefoglalt ingatlant a bírósági határozat értelmében hamarosan elárverezik.

 

A Trend két egymástól független (és persze névtelen) forrásra hivatkozva azt írja, hogy Fico Pozsonyban, a „Drotárska” úton (régen Mótzengrundi út) talált új lakást magának, ahova a következő hetekben költözik be. A lap azt is írja, hogy a Smerben már korábban is tettek utalást arra, hogy Fico egy ideje a Smer pártszékházában „lakott”, és a Bonaparteban egyáltalán nem tartózkodott.

  hirdetes_300x300   

 

Az új lakás a főváros egyik lukratív környékén, a Slavín közelében található. Több közléleti személyiség is birtokol ott ingatlant, például az RTVS egykori igazgatója, Václav Mika, vagy Peter Nagy énekes.

 

Fico korábban kijelentette, hogy az állam által lefoglalt és majd értékesítésre kerülő Bonaparte-beli lakásra nem tart igényt a továbbiakban.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!