Nyitókép: a képen a Smer potenciális parlamenti képviselője, Viliam Jasaň és Mária Trošková. Mindketten a Kuciak-gyilkosság után távoztak a Kormányhivatalból

 

A szlovák parlament négy képviselője szerzett mandátumot a szombati EP-választások során, így helyükre új képviselőket kell majd beiktatni.

 

Az SaS színeiben induló Lucia Ďuriš Nicholsonová és Eugen Jurzyca helyére Marián Viskupičnak és Michal Bróskának kellene kerülnie, ám ez utóbbi már jelezte, hogy nem tervez képviselővé avanzsálni. Amennyiben tényleg nem fogadná el pártja felkérését, úgy Jakub Nedoba lenne a következő jelölt a sorban.

 

A Kotleba-féle ĽSNS alelnökének, Milan Uhríknak a helyére a kevéssé ismert Marián Chmelár kerülhet majd be.

 hirdetes_400x285  

 

Érdekes azonban a helyzet a Smernél, ahol Miroslav Číž helyére Viliam Jasaň lenne a soron következő jelölt. Az a Jasaň, akinek a Kuciak-gyilkosság után rohamtempóban kellett távoznia a Kormányhivatalból, miután Kuciak utolsó, be nem fejezett cikkében rámutatott arra, hogy a Smer magas pozícióban lévő embere kapcsolatban áll Antonino Vadala olasz maffiózóval.

 

Jasaň egyelőre nem akart nyilatkozni arról, hogy leteszi-e az esküt a parlamentben, inkább megvárja, hogy mit szólnak hozzá a párton belül.

 

tvnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!