Nyitókép: pluska.sk/archív

 

A múlt heti EP-választások több pártnál is megadhatják a kegyelemdöfést a regnáló vezetőségnek. Először a Smer felől érkeztek olyan hírek, hogy a regionális képviselők Fico pártelnök távozását sürgetik, most pedig a Most-Híd háza tájáról érkeznek hasonló hírek.

 

Az Aktuality.sk szlovák hírportál párton belüli informátorokra hivatkozva arról számolt be csütörtökön, hogy a vegyespárton belül nem annyira örülnek annak, hogy Bugár nem érzi szükségét a lemondásának.

 

A Most-Híd szombaton elnökségi ülést tart, amelyen az Aktuality információi szerint felszólíthatják Bugárt a távozásra. A puccs kezdeményezőjének az EP-választáson alulmaradó Nagy Józsefet tartják. A korábbi miniszter az Aktualitynek cáfolta, hogy ilyesmire készülne, vagy hogy hallott volna ilyen kezdeményezésről a párton belül.

 hirdetes_300x300  

 

Egyébként Nagy József a választás utáni sajtótájékoztatóján nyíltan kimondta, hogy a párt számára sok negatívummal járt a kormánykoalícióban való részvétel, valamint azt is jelezte, hogy támogatná a Most-Híd és az MKP közeledését abban az esetben, ha az MKP tiszteletben tartaná a vegyespárt irányultságát.

 

 „Ha olyan platform jön létre, ahol azt fogjuk keresni, hogy mi köt össze bennünket, el tudom ezt képzelni. Az értékekről és az elvekről van szó. Ha hajlandóak lesznek elfogadni pártunk specifikus jegyeit, és tiszteletben tartják a jogállam demokratikus elveit, úgy gondolom, hogy semmi akadálya az együttműködésnek, melyet magam is támogatok,“

 

fogalmazott akkor Nagy.

 

A párt jövőjéről való belső vita elindításáról szerdán Gál Gábor igazságügyi miniszter is említést tett.

 

„Különféle vélemények vannak, hogy hogyan tovább. Az én véleményem, hogy valamit talán másképp kell csinálni”

 

Gál nem akarta bővebben taglalni, hogy mit is kellene változtatni. Mint mondta, javaslatait majd megteszi a szombati elnökségi ülésen.

 

Katarína Cséfalvayová szerint ha a párt túl akar élni, akkor politikájában vissza kell térnie a polgári párthoz, ami régebben a vegyespártot jellemezte.

 

„Egyértelműen védeni európai irányultságunkat a koalíciós partnerek bármiféle kilengéseinek felmerülésekor, nem megszavazni az értelmetlen törvényeket és határozatokat, amelyeknek semmi közük sincs a kormányprogramhoz”

 

hangzott a recept Cséfalvayovától.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!