Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

A Most-Híd elnöksége szombaton ülésezik, többek között az EP-választás eredményeinek kiértékelése és az MKP-val való esetleges együttműködés szerepel a programpontok között – erősítette meg Debnár Klára a sajtónak. A TASR hírügynökség információi szerint Bugár Béla pártelnököt felszólíthatják a távozásra.

 

A Bugár leváltásával kapcsolatos „spekulációkat” Debnár eutasította, mint mondta, az ülés után az elnökség sajtótájékoztatót tart majd. A Most-Híd az EP-választáson 2,59 százalékos eredménnyel szerepelt, így egyetlen mandátumot sem szerzett az országos méretű voksoláson.

 

Gáb Gábor (Most-Híd) igazságügyi miniszter szerint az eredményeket sokan sokféle módon értelmezik, szerinte „valamit máshogy kellene csinálnia” a pártnak.

 hirdetes_810x300  

 

Sólmyos László (Most-Híd) környezetvédelmi miniszter kikerülte a válaszadást az Most-Híd – MKP összefogást firtató kérdésekre. Annyit mondott, hogy a Most-Híd minden kisebbséget képviselő pártnak természetes szövetségese.

 

A EP-n kívül rekedt európai parlamenti képviselő, Nagy József szerint a vegyespárt a Smerrel kötött koalíció árát fizeti meg, és persze a himnusztörvény is közrejátszott a kudarcban.

 

Korábban az Aktuality.sk szlovák hírportál saját forrásaira hivatkozva szintén azt írta, hogy a párton belül egyre többen követelik Bugár távozását.

 

Szlovák sajtó: Rezeg a léc Bugár alatt. Puccs készül a Most-Hídban?

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.