Nyitókép: aktuality.sk

 

Zuzana Čaputová, Szlovákia következő államfője újabb neveket hozott nyilvánosságra, akik csapatában fognak dolgozni, ezzel együtt kiderült, hogy a kisebbségekre specializálódva egy külön szervet is létrehoz.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az új köztársasági elnök három személyt már bemutatott, akikkel együtt fog dolgozni, most pedig bővítette listáját. Ebből kiderült, hogy a szociális témákban Zuzana Kusá szociológus segíti majd, a külpolitikai témákban ill. a biztonságpolitikai kérdésekben pedig Peter Bátorát, aki idáig Andrej Kiska mellett dolgozott.

 

A jogi is igazságügyi kérdésekben Peter Kubina lesz segítségére, aki korábban a Mečiar-amnesztiák ügyein is dolgozott. Emellett ugyanebben a témakörben Radovan Pala is együttműködik majd Čaputovával.

 hirdetes_300x300  

 

Čaputová bemutatta az első három embert csapatából

 

Belpolitikai kérdésekben Vladimír Talian is tanácsadóként fog dolgozni – ő korábban Lucia Žitňanská, akkor még most-hidas igazságügyminiszter tanácsadója is volt, valamint Matúš Vallo pozsonyi főpolgármester kommunikációs stratégiájáért felelt a választásokon.

 

Az EU-s témákban a PS-Spolu közös listájáról az EP-be bejutó Michal Šimečka fogja tanácsokkal ellátni az államfőt, kommunikációs tanácsadóként pedig Martin Burgr marad Čaputová mellett, aki a választásokon is részt vett az államfő kampányában.

 

Újdonságként az államfő bejelentette, hogy különleges szakmai tanácsadói szervet hoz létre a kisebbségi ügyekért. Ebben a szervben közvetlenül a nemzeti kisebbségek képviselői lesznek jelen.

 

aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!