Nyitókép:

 

Pozsonyban lesz a még idén októberben felálló, de teljes működőképességét várhatóan csak 2021-ben elérő Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) székhelye döntött csütörtökön az uniós tagállamok kormányait tömörítő tanács. 

Pozsony mellett három város volt még versenyben: Nicosia, Riga és Szófia.

 

Marianne Thyssen, az Európai Bizottság szociális ügyekért és munkavállalói mobilitásért is felelős tagja arról számolt be friss közleményében, hogy az ügynökség ősztől Brüsszelből fog majd működni a – remélhetőleg mielőbbi – költözéséig.

 

 hirdetes_300x300  

Az ELA feladata főként az lesz, hogy tájékoztatást nyújtson álláslehetőségekkel, letelepedéssel, munkavégzéssel kapcsolatban, közvetítsen a több országot érintő jogvitákban, támogassa a tagállami hatóságok közötti együttműködést, a fellépést a szociális és munkaügyi szabályokkal való visszaélések ellen, segítse az EU-n belüli méltányos munkaerő-mobilitást.

 

A hatóság támogatni fogja a foglalkoztatási szolgálatok uniós hálózatának (EURES-hálózat) munkáját, illetve átveszi a nem bejelentett munkavégzés felszámolására irányuló együttműködés erősítését célzó európai platform tevékenységeit.

 

A szervezet éves költségvetése körülbelül 50 millió eurót fog kitenni. Személyzete nagyjából 140 szakemberből áll majd, akik közül 60 szakértőt a tagállamok delegálnak.

 

MTI/Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.