Nyitókép forrása: pestisracok.hu

 

A Kárpát-medencébe délnyugat felől meleg, tropikus légtömegek érkeznek, ennek megfelelően szombaton tetőzik a kánikula. Országszerte napos, rendkívül meleg idő várható, 31-36 fokos nappali csúcshőmérséklettel, helyenként enyhe délkeleti széllel (10-30 km/óra). Elvétve alakulhatnak ki zivatarok.

 

A Dunamenti-alföldön és Délkelet-Szlovákiában másodfokú hőségriadó lesz érvényben a délutáni órákban, 35-36 fokos kánikulára lehet számítani. Három északi járás kivételével az ország többi részében is elsőfokú hőségriadó lesz, ezeken a területeken 33-34 fok körül alakul a nappali csúcs.

 

Vasárnap a hőség nem fokozódik, de elindul a gomolyfelhőképződés, Nyugat- és Észak-Szlovákiában már nem hőségriadó, a Komáromi járástól keletre azonban továbbra is elsőfokú figyelemztetés lesz érvényben. Szórványosan kialakulhatnak záporok, zivatarok. Fülledt és meleg időnk lesz.

 hirdetes_810x300  

 

Igazi felfrissülésre hétfőn lehet számítani, a felhős, kevés napsütés mellett csapadék is előfordulhat, többek között már a Dunamenti-alföld járásaiban is.

 

Forrás: SHMU.sk

 

SHMU.sk, idojaras.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!