Nyitókép: newsbeezer.com

 

Kedd délelőtt robbant a hír, hogy Veronika Remišová, Matovič után az OĽaNO legismertebb arca távozik a pártból. Mi több, 4 további képviselőtarsa is kilép a frakcióból. Jozef Lukáč, Anna Verešová, Soňa Gaborčáková és Elena Červeňáková. Négyükből Lukáč lehet a leginkább fájó, aki Kelet-Szlovákiában a pártot és a keresztény vonal jelenlétét biztosította.

 

Matovič így komoly problémák elé néz szlovák oldalon. Főleg amiatt, mert mindaz, ami eddig müködött nála, azaz a kormányváltó lendület, a korrupcióra való határozott rámutatás, ma már rajta kívül is jelen van. Ráadásul sokkal erősebben, és a választásokig ez a tendencia csak folytatódni fog.

 

Matovič így a keresztény vonal megerősítésében látja az egyik kiutat, melyet a meggyilkolt Ján Kuciak menyasszonyánal anyjával, Zlatica Kušnírovával igyekezett alátámasztani. Kušnírová és Matovič ráadásul ellenzéki egyeztetésre szólította fel a pártokat. A gond ott van, hogy a sajtótájékoztatón a médiát inkább a távozók híre érdekelte, ami láthatólag kellemetlenül érintette Matovičot.

 hirdetes_300x300  

 

Az egyeztetés mindenesetre új helyzetet teremthet az MKP számára, Matovič ugyanis főleg velük képzelné el az együttműködést. Más ugyanis már nem is nagyon maradt. Újságírói kérdésre, hogy nem gond-e számára a magyar párt Orbán Viktorral való kapcsolata, Matovič egyenesen így reagált:

 

„Mi a rosszabb? Szétlopni az országot, kussolni a Gorilla-ügyben, vagy Orbánnak udvarolni? Ha mindenki mindenkit kizár, az ellenzék kisebbségbe kerül. Mit teszünk mi ma a magyarokért? Mit teszünk azért, hogy ne csak a magyar televíziót nézzék? Hiszen nálunk még a híreket sem kapják meg magyarul, pedig ők otthon magyarul beszélnek.”

 

Matovič elmondta azt is, hogy szeretne segítő kezet nyújtani a mintegy 100 ezer választót prezentáló MKP számára, hogy együtt tudják leváltani a jelenlegi kormányt.

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: Igor Matovič

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.