Belföld

Remišová távozik, Kušnírová erkezik. Matovič az MKP-val fogna össze

Az OĽaNO - MKP egyeztetés új helyzetet teremthet a magyar párt számára

Nyitókép: newsbeezer.com

 

Kedd délelőtt robbant a hír, hogy Veronika Remišová, Matovič után az OĽaNO legismertebb arca távozik a pártból. Mi több, 4 további képviselőtarsa is kilép a frakcióból. Jozef Lukáč, Anna Verešová, Soňa Gaborčáková és Elena Červeňáková. Négyükből Lukáč lehet a leginkább fájó, aki Kelet-Szlovákiában a pártot és a keresztény vonal jelenlétét biztosította.

 

Matovič így komoly problémák elé néz szlovák oldalon. Főleg amiatt, mert mindaz, ami eddig müködött nála, azaz a kormányváltó lendület, a korrupcióra való határozott rámutatás, ma már rajta kívül is jelen van. Ráadásul sokkal erősebben, és a választásokig ez a tendencia csak folytatódni fog.

 

Hirdetés(x)

Matovič így a keresztény vonal megerősítésében látja az egyik kiutat, melyet a meggyilkolt Ján Kuciak menyasszonyánal anyjával, Zlatica Kušnírovával igyekezett alátámasztani. Kušnírová és Matovič ráadásul ellenzéki egyeztetésre szólította fel a pártokat. A gond ott van, hogy a sajtótájékoztatón a médiát inkább a távozók híre érdekelte, ami láthatólag kellemetlenül érintette Matovičot.

 

Az egyeztetés mindenesetre új helyzetet teremthet az MKP számára, Matovič ugyanis főleg velük képzelné el az együttműködést. Más ugyanis már nem is nagyon maradt. Újságírói kérdésre, hogy nem gond-e számára a magyar párt Orbán Viktorral való kapcsolata, Matovič egyenesen így reagált:

 

“Mi a rosszabb? Szétlopni az országot, kussolni a Gorilla-ügyben, vagy Orbánnak udvarolni? Ha mindenki mindenkit kizár, az ellenzék kisebbségbe kerül. Mit teszünk mi ma a magyarokért? Mit teszünk azért, hogy ne csak a magyar televíziót nézzék? Hiszen nálunk még a híreket sem kapják meg magyarul, pedig ők otthon magyarul beszélnek.”

 

Matovič elmondta azt is, hogy szeretne segítő kezet nyújtani a mintegy 100 ezer választót prezentáló MKP számára, hogy együtt tudják leváltani a jelenlegi kormányt.

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: Igor Matovič

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket