Nyitókép: hnonline.sk

 

Az idén 10 éves megalakulását ünneplő Most-Hídnak szombaton összeült az Országos Tanácsa. Az ülést követő sajtótájékoztatón Bugár Béla felolvasta az OT egyik határozatát, mely a következő parlamenti választásokra való felkészüléshez kötődik.

 

A Most-Híd komoly vereséget szenvedett a májusi EP-választásokon, a párt preferenciái folyamatosan csökkennek és a parlamenti küszöbön billegnek.

 

Az OT döntése értelmében megnyitják listájukat – elsősorban – a parlamenten kívüli pártok előtt. A Bugár által felolvasott határozat szerint csak olyan pártnak ajánlják fel az együttműködést, és csak azzal kötnek szövetséget, amely elfogadja és osztja a Most-Híd értékrendjét és céljait.

 hirdetes_300x300  

 

Bugár hangsúlyozta, hogy nem csak nemzetiségi pártoknak fogják felajánlani a helyet a párt listáján. Elutasítják egy koalíció lehetőségét, mivel akkor eleve magasabb a bejutási küszöb, jelenleg pedig az 5 % átlépése a cél.

 

Szavaznának-e a felvidéki magyarok egy Bugár-Menyhárt képviselte „összefogás“ listára?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

Ugyancsak elutasították, hogy bármely párt feltételként szabhassa a személyi cseréket.

 

„Elutasítjuk, hogy más politikai pártok bírálják el a politikusainkat, ez nem az együttműködés alapja”

 

Bugár saját elmondása szerint szombaton ismét felajánlotta lemondását, azonban a párt vezetői nem fogadták el.

 

Hogy a fentiek fényében milyen együttműködés várható a Most-Híd és az MKP között, továbbra is kérdéses, ugyanis az MKP politikusai többször is hangoztatták, hogy hajlandóak tárgyalni, de csak ha Bugár távozik.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.